• Spirit is er niet in geslaagd om de punten uit Strijen mee naar Ouderkerk te nemen. In een doelpuntrijke wedstrijd verloren de Ouderkerkers uiteindelijk met 4-3.
    Spirit begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen verdiend op voorsprong. Tjerk de Kogel rondde een klaargelegde bal van Laurens Visser af (0-1). Een kwartier later verdubbelde Eric Jansen de voorsprong. Een vrije trap vanaf de rechterkant verdween met behulp van de harde wind achter de Strijense doelman (0-2).
    Spirit kon niet lang genieten van de comfortabele tussenstand. Strijen zette een standje erbij en kwam nog voor rust met de aansluitingstreffer.
    Na rust waren de eerste kansen voor Spirit. Tim van der Zee en Mick Veldhoen kregen de bal niet in het net. Dat lukte een aanvaller van Strijen wel. Hij kreeg alle ruimte en kon simpel doelman Max van Herk uitspelen: 2-2.
    Nu was het Spirit dat het initiatief oppakte. Tjerk de Kogel zag zijn inzet op de paal gaan en een schot van Eric Jansen ging over het doel. Na ruim een uur spelen werd Tjerk de Kogel de diepte in gestuurd. Via Veldhoen kwam de bal bij Eric Jansen, die Spirit weer op voorsprong zette (2-3). Ook hierna duurde het niet lang voordat Strijen weer op de gelijke hoogte kwam. Uit een vrije trap werd de bal hard achter Max van Herk geschoten (3-3).
    In de slotfase gebeurde nog van alles. Spirit kreeg nog kansen, maar goede reddingen van de Strijense doelman hield de thuisploeg in de wedstrijd, dat zelf in de slotfase wel de winnende treffer maakte.
    Spirit gaf, net als vorige week tegen Neptunus-Schiebroek, wéér 2 keer een voorsprong weg. Vorige week leverde het nog een punt op, maar moest nu toezien dat Strijen er met de winst vandoor ging.
    Na de mooie start van dit seizoen, waarin Spirit de eerste 3 wedstrijden overtuigend won, is het vervolgens wat resultaten betreft een stuk minder geworden. In de laatste 11 competitiewedstrijden werden slechts 9 punten behaald. Er werd maar liefst 6 keer verloren. Natuurlijk zijn er excuses. De ziekenboeg is overvol en trainer Richard van Cappellen moet het doen met jonge spelers.
    Met name dat laatste moet Spirit toch vertrouwen geven. Vorig seizoen drongen al een aantal jeugd spelers door en zijn momenteel (zo goed als) vaste krachten in het eerste team. Ook dit seizoen hebben al een aantal nieuwe gezichten mogen ‘proeven’ in het team. Zo kreeg Tjerk de Kogel zijn 2e basisplaats en stond Sander Goudriaan zaterdag ook bij de eerste elf op het wedstrijdformulier. Uit de ziekenboeg is Ingmar Burema op de terugweg. Hij verwacht binnenkort weer volledig beschikbaar te zijn.

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit speelt zaterdag de uitwedstrijd bij Strijen. Strijen staat in punten gelijk met Spirit, maar op doelsaldo en het feit dat Spirit een wedstrijd minder heeft gespeeld staan de Ouderkerkers net een plaatsje hoger.
    Strijen wist van de 6 thuiswedstrijden 3 keer te winnen. Eerder dit seizoen werd gewonnen van Vitesse Delft (1-0) en Zuidland (2-1). De laatste thuiswedstrijd, 8 december j.l., won Strijen op eigen veld met 3-2 van de huidige koploper DCV. Tegen CWO werd met 1-1 gelijk gespeeld. Nieuwenhoorn (1-5) en Hellevoetsluis (0-1) wisten de punten uit Strijen mee naar huis te nemen.
    Strijen wordt getraind door Geert Meijer. De 67-jarige trainer speelde oa bij Ajax, Sparta en NAC en was  oa assistent trainer bij Feyenoord. Als hoofdtrainer maakte hij oa kampioenschappen mee met DCV en Strijen. De laatste keer was in 2008.
    Spirit en Strijen speelden in het verleden 10 keer eerder tegen elkaar in competitieverband. De eerste editie was in 1989-1990, toen nog spelend in de 3e klasse. Overigens speelde Strijen in 1993 voor het laatste in de 3e klasse. Sinds die tijd, met wat ‘uitstapjes’ naar de 1e klasse en zelfs 2 seizoenen Hoofdklasse, kwam de ploeg zeer constant uit in de 2e klasse. Van de laatste 8 onderlinge duels, gespeeld in Strijen, won Strijen 3 keer van Spirit, waarvan de laatste ontmoeting in 2016-2017. Het werd toen 3-1. Spirit won 4 duels, waarvan de enige wedstrijd uit de 1e klasse in het seizoen 2008-2009. Door doelpunten van Kevin van Vliet en huidige Spirit trainer Richard van Cappellen werd gewonnen met 1-2. In 2013-2014 werd na een 0-4 overwinning de periodetitel gewonnen. Eén keer eindigde het duel in een gelijk spel. In 2015-2016 werd het 1-1.
    De wedstrijd Strijen tegen Spirit wordt om 14.30 uur gespeeld op Sportpark Strijen (Sportlaan 10) en staat onder leiding van scheidsrechter Moussaoui uit Den Haag.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 16-02: Spirit - Kethel Spaland (competitie), aanvang 15.00 uur