• Afgelopen zaterdag speelde Spirit Vrouwen 1 de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk Vr1. Na een warming-up op een panna veld konden we het veld op. Toen was het al genieten want Spirit speelde in het nieuwe uit-tenue. Het is echt een schitterend tenue wat ook superlekker zit.
  Sparta Nijkerk zakte in en via een lange bal wilde ze hun snelle linkerspits bereiken. Ook loerde ze op de omschakeling bij balverovering. Daar waren op voorbereid. Isa had die snelle linkerspits in haar spreekwoordelijk broekzak. Onze voorhoede voorkwam de lange bal regelmatig. Het middenveld zat er kort op.
  Het was Def die schoot, keepster liet los maar Fenna kon net niet intikken. Even later was het Tess die van afstand schoot maar nu kon de keepster naast tikken. Sparta had door toeval een grote kans maar Cheyenne kon de bal stoppen door snel te reageren.
  De gehele 1e helft speelde Spirit erg goed. Rustig opbouwend wanneer het moest en diepte wanneer het kon. We kunnen echt zien dat het gehele team gegroeid is gedurende het seizoen. De ruststand was 0-0.
  De 2e helft deed Spirit er nog een schepje bovenop. Na een ingooi kreeg Anne de bal en die gaf breed op Anouk, met drie speelsters om zich draaide ze zich vrij en schoot diagonaal p de lat boven de kruising. Uit een corner kwam Sparta ineens op 1-0. De bal kwam bij de tweede paal waar een tegenstander via de rug van een ander de bal binnenkopte.
  Sparta werd teruggedrongen en probeerde de ruimte te zoeken achter onze verdediging maar stonden Fleur en Desiree. Die laatste moest eruit toen een tegenstander doorliep bij een duel en haar knie in het bovenbeen van Desiree zette. Met Danique achterin, Emmie op het middenveld en de terugkerende Keller werd er nog meer aangevallen. De grootste kans was voor Dev maar haar schuiver kwam op de paal.
  Teleurstellend want Spirit speelde gewoon erg goed. Iedere supporter, zelfs de tegenstanders, ziet duidelijk dat de punten vanzelf komen als we dit niveau vasthouden.