• Twee shifts omkleden, wissels op tribune en verdiende 3 punten

  Vorige week maandag was het weer zo ver, een persconferentie van onze minister-president en onze minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Je weet wel, die minister met zijn veel te hippe schoenen onder zijn blauwe pak, deze schoenen zijn te koop bij Mascolori, gevestigd op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Mascolori betekent in het Italiaans; ‘meer kleur’. Helaas was de persco minder kleurrijk voor het amateurvoetbal, zoals verwacht.

  Het wordt er allemaal niet veel leuker en gezelliger op, voetbal speel je omdat je het spelletje leuk vind, maar ook voor het sociale contact en om gezellig een biertje met elkaar te drinken.
  Vanaf dinsdag 18:00 was het verboden de kantines te openen en ook is het publiek niet meer welkom. Sfeer en emotie, dat zijn twee zaken welke het voetbal zo mooi maken.
  Dit wordt voornamelijk gecreëerd door toeschouwers op de tribunes, langs de lijn en in een kantine waar je een bak koffie kunt drinken.
  Jammer dat dit minimaal de komende drie weken niet is toegestaan, maar….
  We mogen gelukkig blijven voetballen!

  Dus we gaan ons deze week voorbereiden op de wedstrijd tegen Berkel.
  De hele week hebben we getraind met één gedachte; de 3 punten blijven in Ouderkerk.

  Afgelopen twee wedstrijden behaalden we geen enkel punt dus stonden we onderaan.
  Dit is niet de positie waar wij willen en behoren te staan, gezien de tegenstanders van de afgelopen weken was het geen schande echter konden we wel een overwinning gebruiken!

  Heel de week is er scherp getraind, lekker in de stromende regen, ouderwets genieten!
  De technische staf is er overigens achter gekomen dat als er zoveel water achter elkaar naar beneden valt het dragen van een regenjas amper zin heeft, dat terzijde.

  Donderdag na de training is de selectie bekend gemaakt en we gingen met een goed gevoel richting het weekend. Van te voren is er duidelijk gecommuniceerd door de club welke nieuwe maatregelen er getroffen waren en aan welke regels we ons moesten houden.
  Vanzelfsprekend zijn alle spelers hierover ingelicht en hebben we er met zijn allen alles aan gedaan om ons hier aan te houden, zo hebben we ons in twee ‘shifts’ omgekleed en werd de bespreking in de buitenlucht gehouden, ik ben benieuwd hoe het gaat als het 5 graden is.

  Onderstaand onze opstelling:

  Raoul Lukas Max

  Jens

  Ferri Sander

  Niels Ricardo Arjan Cheddy

  Kevin

  Wisselspelers: Max de Vaal, Lard en Daniel
  Geblesseerd: Stef en Deelstra

  Vlak voor de wedstrijd kregen we een bericht van de teammanager van het eerste elftal.
  Jan Moerman had al inkopen gedaan voor de wedstrijd, echter ging hun wedstrijd niet door.
  Hij zou een tasje langs komen brengen met broodjes, bananen etc.. dit was voor alle spelers een zeer welkome verrassing, Jan bedankt, dit mag je vaker doen!

  Naast dat Jan de spelers verraste met gezonde lekkernijen werd hij zelf ook verrast.
  Citaat van Jan; ’Supertalent’ Daniel, stond niet in de basis, hier baalde hij behoorlijk van, Jan geniet namelijk van zijn spel. De reden van deze wisselbeurt begreep Jan overigens wel.

  We begonnen de wedstrijd met de aftrap, dit houdt in dat onze aanvoerder de tos had verloren, je mag dan namelijk enkel een kant kiezen en de aftrap is voor de ander.
  Zoals een mooi gezegde luidt; ‘de eerste pannenkoek is voor de kinderen’.

  Vanaf het moment dat Berkel de bal in het bezit heeft vliegt Jens er direct bovenop, vervolgt door goed druk zetten van Raoul veroveren we de bal weer, dat is scherp beginnen!
  Al vrij snel krijgen we een vrije trap aan de zijkant van het 16 meter gebied, Ferri neemt de vrije, de bal komt goed voor en valt achterin bij de tweede voor de voeten van Jens, hij schiet net naast, de eerste kans van de wedstrijd is een feit.

  Iets later volgt een ingooi, hier hebben we op getraind omdat trainer Tristan vind dat we veel treuzelen en vaak balverlies hebben nadat een inworp is ingebracht. Ik weet zeker dat Tristan op deze ingooi heel erg trots is. De bal wordt snel ingegooid naar Max, hij speelt meteen Sander in die hem in één keer verlegd naar Niels hij loopt op en bereikt Hali die maakt een actie maar helaas is er dan balverlies. Tristan; ‘dit hebben we getraind he!?’

  Af en toe speelt Berkel de bal even rond, we hebben al gauw door dat de nummer 8 en 12 lekker kunnen voetballen, ze hebben overzicht en een prima steekpass in de benen.
  Nummer 12 ontvangt de bal, draait goed open en steekt zonder te kijken de bal naar de rechtsvoor, keurig gespeeld, jammer voor Berkel spelen Sander en Ferri een dijk van een wedstrijd en er komt geen vervolg naar deze uitstekende pass van Berkel.

  Verder wil Berkel graag de lange bal spelen via hun nummer 4, als ik het goed heb heet deze lange en atletische centrale verdediger Leon, hij mag de ballen van achteruit de hoek in pompen. Binnen de eerste 10 minuten ging dit twee keer mis, en hij was behoorlijk gefrustreerd, volgens mij op zichzelf, wat ook begrijpelijk was, ballen kwamen niet aan.

  Sander en Ferri gaan lekker door waarmee ze begonnen waren, snel druk zetten, bal veroveren en weer verleggen naar de kant waar de ruimte ligt. Veel ruimte ligt er achter de rechtsback aan de kant van Raoul, precies de speler welke wel raad weet met ruimtes.
  Niet alleen met grote ruimtes maar ook in de kleine ruimte voelt hij zich als een vis in het water, na een mooie slalom tussen drie spelers door kan hij helaas de bal niet kwijt.
  Nog geen minuut later maakt hij weer een mooie actie, nu is de verdediging het zat en haalt hem onderuit, prima overtreding, vrije trap voor Spirit.

  Na een kwartier hebben we al diverse mogelijkheden gehad maar de echte kansen blijven uit, de bal is nog niet tussen de palen geschoten dus is de keeper nog niet getest.
  We blijven de bal goed rondspelen, het positiespel ziet er goed uit, we weten elkaar goed te vinden. Maar… we moeten wel scoren om een wedstrijd te winnen.
  Max speelt zijn tegenstander aan de linkerkant uit, loopt buitenom maar kan dan nergens heen spelen, hij schreeuwt;’wie komt er dan voor de goal!!?’ hij heeft gelijk, er staat niemand. We gaan weer verder, Jens schiet vanuit de tweede lijn, net voorlangs.
  Weer een minuut later ontstaat er een goede een-tweetje tussen Cheddy en Lukas maar dan is de voorzet net te hard en de bal rond voorlangs over de achterlijn.

  Dan wordt het even billen knijpen, Spirit speelde echt een stuk beter dan Berkel.
  Maar we kennen allemaal de regel, als je hem zelf niet maakt krijg je hem tegen.
  Er komt een lage crosspass die langs alles en iedereen van ons heen vliegt waardoor Berkel in positie komt om te scoren, gelukkig benutten ze deze kans niet, komen we goed weg.

  Na precies een half uur spelen hebben we een goede aanval, Ferri speelt de bal op Jens, hij geeft hem op een Pirlo-achtige wijze voor met een boogballetje precies voor de voeten van Max. De hoeft niet lang na te denken, hij ramt de bal in het dak van de goal strak onder de lat. 1-0, dik verdiend!

  Vijf minuten later weer een goede aanval via de rechterkant en weer is Ferri hierbij betrokken, deze keer geeft hij zelf de bal voor en schiet precies op het hoofd van Lukas, hij kopt hem perfect tegendraads laag in de verre hoek, keeper kansloos! 2-0.

  Na de goal is er nog een moment waar Lukas een penalty wil hebben, naar mijn mening had de scheidsrechter deze kunnen geven maar hij koos er voor om dit niet te doen, ook prima!

  De complimenten voor de scheidsrechter mogen ook gegeven worden, de beste man floot een goede wedstrijd!

  Vlak voor rust zijn er nog mogelijkheden voor Berkel om de aansluitingstreffer te maken, na een goede aanval maakt Kevin een formidabele redding, wat knap is als je niet veel te doen hebt, wel moet hij een corner weggeven. Deze wordt goed genomen en net over gekopt. Komen we toch goed weg, want als je met 2-1 de rust ingaat maak je het jezelf onnodig lastig. In minuut 44 krijgt Ferri nog een kans maar deze verdwijnt in het zijnet.

  Na een lekker kopje thee beginnen we aan de tweede helft, de wisselspelers nemen weer plaats op de tribune op 1,5 meter afstand van elkaar want we gaan niet meteen wisselen.
  Never change a winning team!

  We beginnen de tweede helft hetzelfde als de eerste, fel, hoog druk en vooruit voetballen.
  De mannen van Spirit staan als een collectief te voetballen met een doel voor ogen.
  Dit doel gaat dit team ook behalen, Berkel heeft vandaag geen kans om hier wat aan te doen.
  Binnen een minuut vinden we Lukas die goed in de bal komt, hij draait open en schiet. Hier hebben we donderdag nog op getraind, de bal wordt veranderd van richting 3-0.

  Spirit staat redelijk hoog waardoor er ruimte komt achter de verdediging, dit hebben ook de spelers van Berkel in de gaten en Niels moet flink aan de bak, maar hij heeft vandaag zijn restverdediging goed voor elkaar, hij maakt het zijn tegenstander bijna onmogelijk om een veelbelovende aanval op te zetten.

  In minuut 57 mag dan eindelijk het oogappeltje van Jan invallen, hij komt er in voor Lukas, hij had er al twee inliggen maar ik denk dat hij graag nog een derde had gemaakt.
  Berkel gaat toch meer voetballen en komen er ook steeds vaker door, we spelen ons er redelijk onderuit maar het is zeker niet ongevaarlijk, Kevin moet toch nog een aantal keer in actie komen.

  Ons centrale duo staat ook goed te voetballen vandaag, bijna meedogenloos.
  Ze zitten overal tussen en werken werkelijk waar iedere bal weg, Ricardo krijgt ook redelijk wat ruimte en mag zo af en toe lekker opstomen. Na dik een uur spelen begaat Ricardo toch een foutje waardoor er een counter komt, maar Arjan lost het keurig op voor zijn maatje en voorkomt een scoringskans.

  Er komt een kleine periode die rommelig is, we laten Berkel echt te veel geloven dat er nog iets te halen valt. Niels en Daniel geven de nummer 4 van Berkel nog een sandwich. De vrije trap wordt genomen en Arjan wil wegkoppen, de bal klets heerlijk op zijn wang.

  In minuut 68 mag Lard invallen voor Jens, hij speelde een uitstekende wedstrijd!
  Helaas had hij last van zijn knie waardoor de wedstrijd niet uitgespeeld kan worden.
  Zelf heb ik een vermoeden dat Jens meer last had van vermoeidheid, maar dat is absoluut niet om je voor te schamen, Jens heeft zich in de rondte gewerkt.

  Ook Cheddy maakte nog een schoonheidsfoutje welke weer opgelost werd door Ricardo, zo maakte hij zijn eigen foutje weer goed. We gaan voor elkaar door het vuur, mooi om te zien.

  Aanvoerder Velzen wordt nu toch wel lichtelijk geïrriteerd en vind dat we niet het maximale uit de wedstrijd halen en dat we hun te veel ruimte geven. Fijn om te zien dat hij zelfs bij een 3-0 voorsprong kritisch blijft tegen zijn medespelers. Hij roept ze toe dat we rust moeten houden aan de bal, zorgen voor een goede organisatie en er niet blind in moesten vliegen.
  Nadat het potje met clichés leeg was konden we verder en ging minuut 70 lopen op de klok.
  Vanaf minuut 70 zit Berkel er helemaal doorheen, ze hebben nu officieel de schiettent geopend. Het werd werkelijk waar prijsschieten voor de mannen uit Ouderkerk.

  Na een aantal dotten van kansen begint er een aanval vanaf de zijkant, deze begint bij Daniël aan de zijlijn, hij komt naar binnen speelt een mannetje uit en plaatst de bal tussen de palen, de keeper redt goed maar de rebound komt aan bij Max en ook hij maakt zijn tweede van de wedstrijd. Prima aanval. 4-0.

  Victor denk dat het vanaf nu een walk-over wordt Berkel kan en wil niet meer.

  Weer een aantal kansen later denkt Ferri ook nog aan scoren, hij schiet de bal en raakt hem heerlijk. De bal vliegt zowel over en naast, waarna er geroepen wordt dat hij de bal zelf maar moet gaan halen, Kevin geeft aan dat de bal bij De Blokhut beland was, goed gezien.


  Berkel komt er nog een doorheen en Kevin pakt een goede 1 op 1.
  Ver in de blessure komt de bal ongelukkig op de arm van Niels die op de rand van het 16 meter gebied staat, helaas krijgen we vlak voor tijd een penalty tegen, 4-1.
  Jammer dat we de nul niet hebben kunnen houden, na de goal fluit de scheids meteen af.
  Conclusie:

  We hebben onszelf echt tekort gedaan, we hadden moeten werken aan ons doelsaldo.
  Als wij hier 8 of 9 doelpunten gemaakt hadden was dit helemaal niet gek geweest.
  De keeper van Berkel heeft hier ook zeker aan bijgedragen, hij heeft uitstekende wedstrijd gekeept, zonder hem waren het er zeker meer geworden dan 4.

  Maar we moeten ook niet te kritisch zijn, we moeten genieten en blij zijn met onze eerste winstpartij, ons gestelde doel; 3 punten in Ouderkerk houden was behaald.

  Nu we de eerste punten binnen hebben smaakt dit naar meer.
  Aanstaande zaterdag mogen we naar sv Portugaal de nieuwkomer in de competitie.
  We zullen dan met het doel vertrekken om de punten op te halen op Sportpark Polder Albrandswaard.

  Helaas kunnen we na de wedstrijd geen overwinning drankje met elkaar drinken.
  Dit zullen we ooit nog wel een keer inhalen met zijn allen, ben ik niet bang voor.

  We wensen elkaar dan ook een fijn weekend en zien elkaar dinsdag weer.

  Mochten jullie benieuwd zijn naar de doelpunten, ze zijn te zijn zien op het Instagram account van Spirit 2.
  Als je op de hoogte wilt blijven van alles wat met ons team te maken heeft, volg ons dan! https://www.instagram.com/vvspirit2/