• Er is dit weekend weer veel gebeurd in de 2e klasse D. Neptunus-Schiebroek pakt de eerste plaats weer over van Nieuwenhoorn, dat de derby bij Hellevoetsluis met 2-1 verloor. Sparta won met 3-2 van SVS, dat na 7 minuten al met 0-2 voorstond. DCV moet uitkijken dat het in hun jubileumjaar niet met lege handen blijft staan. Het verloor thuis met 1-2 van Strijen. Onderin pakte Zuidland wéér 3 punten en CWO vergeet afstand te nemen van de degradatiegrens door met 2-2 gelijk te spelen tegen hekkensluiter SSS.
    En Spirit? Spirit liep na een goede reeks tegen een ongelukkige nederlaag aan. In de slotfase kreeg Vitesse Delft een penalty waaruit het enige doelpunt van de wedstrijd viel.
    Spirit speelde, met name de eerste helft, een goede wedstrijd en creëerde een aantal kansen om zelf de score te openen. Zo gingen Sander Kalkman en Timme van Hof na een kwartier spelen, met 1 Vitesse Delft speler voor hun, op het doel af. De verdediger kreeg de bal helaas niet bij zijn teamgenoot. Vlak voor rust kreeg Spirit nog een grote kans. Timme van Hof werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Het veelbelovend vervolg deed niet meer ter zaken. Ook de thuisploeg kwam in de 1e helft een aantal keren gevaarlijk in de buurt van het Ouderkerkse doel.
    In de 2e helft veranderde het spelbeeld en was het voornamelijk Vitesse Delft dat veel te vinden was op de helft van Spirit. Uiteindelijk was de enigszins makkelijk gegeven penalty doorslaggevend over de uitslag van de wedstrijd. Vitesse Delft maakte dankbaar gebruik en zette de 1-0 op het scorebord.
    Door deze nederlaag zakte Spirit naar de 6e plaats. Volgende week gaat Spirit op bezoek bij SVS.

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Zaterdag a.s. staat voor Spirit de uitwedstrijd bij Vitesse Delft op het programma. De aankomende tegenstander speelde grotendeels in hun historie in de 1e klasse. Sinds 2004 kwam het slechts 2 seizoenen uit in de 2e klasse. Er werd zelfs 2 keer gepromoveerd naar de hoofdklasse. Vorig seizoen degradeerde de ploeg uit Delft terug naar de 2e klasse.
    Vitesse Delft staat momenteel op de 8e plaats met 29 punten uit 21 wedstrijden. Van die 29 punten werden er 22 op eigen veld behaald. Slechts 2 keer werd in Delft verloren (van DCV en Hellevoetsluis). Tegen Neptunus-Schiebroek werd gelijk gespeeld. Alle overige tot nu toe door Vitesse Delft thuis gespeelde wedstrijden werden gewonnen.
    In het seizoen 2008-2009 kwamen Vitesse Delft en Spirit elkaar voor het laatst in de competitie tegen. Spirit speelde dat seizoen ook in de 1e klasse. Het werd toen 2-2. Van de eerdere ontmoetingen zijn geen uitslagen bekend. In ’95-‘96, ’84-‘85 en ’83-’84 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de 2e klasse B.
    De wedstrijd Vitesse Delft tegen Spirit begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op Sportpark Tanthof Zuid (Henk van Riessenlaan 2-6 in Delft). De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter De Jong.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 20 april: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.00 uur
    Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij (Koningsdag)
    Zaterdag 04 mei: Spirit speelt vriendschappelijk (tegenstander, thuis of uit n.n.b.)
    Zaterdag 11 mei: Spirit - SSS (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 18 mei: Nieuwenhoorn - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur