• vv Hillegersberg JO15-1 - vv Spirit JO15-1

  Zaterdag 3 oktober de wedstrijd tegen vv Hillegersberg staat op het programma. De wekker zal voor een aantal vroeger hebben gestaan dan een normale doordeweekse dag, de jongens moesten namelijk al om 7 uur aanwezig zijn in het opleidingscentrum voor de bespreking en het verkleden. Eenmaal aangekomen bij Hillegersberg op deze wat natte miezerige ochtend konden de spelers gelijk het veld op om aan hun warming up te beginnen en ondertussen werden de ouders verrast met de mededeling dat zij niet naar binnen mochten, volgens het protocol van Hillegersberg mogen er maar 6 begeleiders naar binnen (hieronder vallen dus ook de trainer, leiders en grensrechter onder) dus de andere rijdende ouders mochten een mooi plekje buiten het terrein opzoeken om uiteindelijk in de bosjes met 6 vaders naar de wedstrijd te kijken !! waar ze zelfs nog door een fotograaf zijn gespot zie de NOS Site.  Maar goed de wedstrijd begint met de volgende opstelling : Ian, Colin, Felipe, Dylan, Max, Melvin Storm, Melvin Noorlander, Ryan, Joël , Levi en Thomas. Als reserve spelers zijn Luuk. Lars en Nick mee.  In eerste 15 minuten van de wedstrijd was het een beetje rommelig van beide teams waardoor het geen aantrekkelijk voetbal was om naar te kijken maar daar kwam verandering in doordat Spirit na een poosje toch wel vaker te zien was op het grondgebied van Hillegersberg dus dat was een goed vooruitzicht. Spirit begon wat beter te voetballen waardoor de kansen kwamen, na de opbouw kwam er een goede bal van Thomas op Levi maar de bal belandde bij de keeper waarna Hillegersberg met een snelle counter antwoordde zonder resultaat en daardoor direct weer de tegenaanval ontstond van de Spirit achterhoede door een mooie pass van Dylan op Joël die daarna Levi bereikte alleen zijn schot was voor de keeper en dus weer een doeltrap voor de tegen party, maar ook deze werd weer onderschept door Colin en de jongens konden dus weer aan aanvallen denken maar de tegen party verdedigde goed, hier door ontstond een vrije trap aan de linkerkant deze werd genomen door Ryan en belandde op het hoofd van Levi maar naast de paal belandde. De tegenaanval kwam dit keer wel over de middenlijn maar werd gestopt door Felipe waardoor ze weer konden opbouwen maar er was bal verlies waardoor er een corner voor Hillegersberg kwam. Hoekschop werd genomen en onderschept door Spirit hierdoor ontstond er een counter over rechts vanaf Colin op Ryan die samen met Levi hun turbo aanzette waardoor Levi’s schot in het netje van Hillegersberg belandde dus goal 0 – 1 !!!. Jammer genoeg kwam het tegendoelpunt al snel dus 1-1 dit was tevens ook de ruststand.  De rust (incl. peptalk) werd in de dugout gehouden dit was natuurlijk niet heel comfortabel maar goed de jongens hadden daar niet heel veel last van en vonden het wel prima.

  De tweede helft gaat van start en in de opstelling zijn er nog geen wijzigingen. Spirit start met frisse moed en ook naar de aanwijzing vanaf de trainerskant om alles gelijk vast te zetten wordt geluisterd om zo gelijk weer druk op de spelers van Hillegersberg te zetten waardoor er niet veel later een mooie voorzet van (Dylan 0f Melvin) wordt gegeven deze gaat voor het doel langs naar Thomas maar helaas was zijn voet net te kort, waardoor het spel weer verder kon met kort daarna een aanval over 4 man waarbij uiteindelijk een afstandsschot kwam de keeper stond ver uit zijn doel maar het lukte niet om dit te benutten, oorzaak er stond nog een verdediger in de weg, dus spel ging weer verder Hillegersberg werd steeds feller en feller zelfs een beetje geïrriteerd waardoor er snel een vrijetrap volgde maar helaas deze ging net over de lat heen. Inmiddels is Luuk er in gekomen voor Max. Doeltrap Hillegersberg volgt waardoor zij nu op Spirits helft komen maar er wordt buitenspel gegeven dus weer bal bezit voor Spirit waardoor er een corner ontstaat, Thomas geeft de bal voor en deze komt met een klein gelukje bij Levi waardoor deze bal langs het keepertje rolde dus 1 – 2.

  Volgende wissel dient aan Lars komt er voor Melvin Noorlander in

  en staat op linkshalf, Ryan schuift op naar plekje 10 en Melvin Storm naar rechtshalf. Spirit blijft de druk opvoeren met wederom een sterke aanval maar helaas geen verandering in de stand. De spanning is goed te voelen wanneer Hillegersberg nog een vrije trap krijgt op een afstand die best te doen is, maar deze trap was geen bedreiging voor onze keeper Ian. Inmiddels verstrijkt de tijd en blijven ze vechten om de voorsprong te kunnen behouden. Het blijft dus best spannend en dat voelt ook de tegenstander wanneer er een hoge bal bij Thomas belandt komt hij met het hoofd van een tegenspeler in aanraking waardoor het spel eventjes wordt stil gelegd (hopelijk verder geen last van) Thomas wordt er uitgehaald en Nick mag dus zijn op positie invallen. Spel wordt weer hervat en de laatste minuten gaan in, ook hier weer aanvallend spel van Spirit met nog een aantal zware overtredingen van Hillegersberg, (die zelfs achteraf volgens hun trainer nog te zachtjes waren) maar ook hiervan waren de Spirit mannen niet van onder de indruk en ook al liepen sommige op hun laatste krachten en/of geblesseerd doorweekt van de regen in het veld opgeven komt niet voor in het woordenboek van de Spirit mannen. Inmiddels heeft Hillegersberg nog een keer de tegenaanval ingezet maar ook dit was geen bedreiging meer, waardoor Spirit de laatste aanval kon inzetten met resultaat een DOELPUNT van Joël. Eindstand 1-3 Goed gedaan mannen !!!