• vv Spirit JO8-1 zet knappe teamprestatie neer tegen Olympia

Na een leuk toernooi vorige week bij VVOR, waar de jongens alles wonnen en dus de eerste prijs pakten, wachtte het thuisduel tegen Olympia. Gezien de eerdere ontmoetingen dit jaar (een keer gelijk, eenmaal verlies), verwachtten we een pittig potje. De omstandigheden waren in ieder geval perfect. De strakblauwe lucht en het ietwat vochtige veld zorgden ervoor dat iedereen er zit in had. Ischa en Tim genoten van een vakantie; gelukkig wilde Yaniek Jansen, vóór zijn eigen wedstrijd ook met ons meedoen. Top!

De eerste tien minuten waren meer dan boeiend. Net als tijdens de eerdere ontmoetingen waren Spirit en Olympia zeer aan elkaar gewaagd. Toen we de jongens tijdens de eerste rustpauze vroegen hoe ze het vonden gaan, waren ze zelf wat negatief. Misschien kwam dat door de 0-1 achterstand, maar wij waren het niet met ze eens. Ze verdedigen goed en legden een aantal mooie aanvallen op de mat. Dat het nog ontbrak aan scherpte in de afronding, dat klopte, maar niets om ons zorgen over te maken. Gewoon zo doorgaan dan viel die goal vanzelf.

En zo geschiedde. De jongens schotelden het publiek twintig uitstekende minuten voor. Faas bezorgde de verdediging van Olympia overwerk, hij was niet te stoppen. Seth en Kaiowa waren overal te vinden en vielen op door een aantal mooie steekpasses. Othman pingelde zich een paar keer fraai door de Goudse defensie en Levi was weer onverzettelijk op het middenveld. Achterin liet Koen nog geen muisje door en Yaniek stond lekker te keepen en stichtte gevaar met zijn uittrappen. Samen zorgden de jongens ervoor dat Olympia er niet aan te pas kwam. Na 30 minuten stond er een ruime voorsprong op het scorebord.

In de slotfase deed Olympia nog wat terug, maar het lukte de ploeg uit Gouda niet meer om in de buurt van Spirit te komen. Zo boekten de jongens een uitstekende overwinning! ’s Middags zag een deel van de jongens elkaar nog bij de wedstrijd van het eerste tegen DCV. De kleine nederlaag van Spirit kon de sfeer niet bederven. De jongens hadden het erg naar hun zin.

Het is een leuk team!