• Wedstrijdverslag ONA JO15-3 - vv Spirit JO15-5 uitslag 2-4 (2-0)

De wedstrijd van JO15-5 tegen ONA JO15-3 was er één met twee gezichten. Een eerste helft met daarin een traag en zwak spelend Spirit tegen een matige tegenstander die 2 fouten voor rust afstrafte.
    De 1-0 viel halverwege de 1e helft nadat een diepe bal achter onze verdediging smoorde in het veel te lange gras (van de scheidsrechter begrepen we dat het onderhoudsbedrijf verzuimd had te maaien) en de spits van ONA er sneller bij was dan onze spelers, waarna Jelle werd omspeeld en de 1-0 op het bord stond.
    Zo'n 5 minuten voor de rust werd een achterbal door Jelle te laag uitgeschoten. De bal kwam in de voeten van de snelle spits van ONA en onze verdediging kon alleen maar toekijken hoe hij de bal achter Jelle in het prikte.
    Wat zette Spirit hier dan tegen over? Niet heel veel. Een paar acties vanaf de zijkant van Rayvano en Tim, maar dat leverde geen grote kansen op. Verder veel balverlies, veel 'blinde' passes naar voren, te veel ruimte tussen de verschillende linies.
    Na een peptalk in de rust stond er in de 2e helft een heel ander Spirit; een team wat wilskracht en vertrouwen uitstraalde. Dat betaalde zich gelukkig ook uit. Inmiddels waren Lars en John ook ingebracht.
    De eerste minuten van de tweede helft waren nog voor ONA, maar daarna kreeg Spirit steeds meer grip op de wedstrijd, duels werden gewonnen, passes kwamen wat beter aan en misschien wel het belangrijkste: de wil om te gaan winnen!
    Na 10 minuten in de 2e helft scoorde Lars de 2-1 na een mooie aanval en puike voorzet van Durand. ONA begint zenuwachtig te worden. Het publiek wat voor rust behoorlijk aanwezig was, is opeens stil :-).
    Nog geen 5 minuten na de aansluitingstreffer komt de bal van de hard werkende John via Mats voor de voeten van Lars en haalt uit, zijn schot stuit af op de lat en komt voor de voeten van Durand: 2-2.
    Spirit ruikt nu bloed en met name Job en Mats laten zich horen en stimuleren de anderen om alles te geven en zoek te gaan naar een voorsprong.
    Helaas sluipt er vanaf dat moment bij ONA ander gedrag in ploeg in de vorm van harde overtredingen en intimiderend gedrag. Ook proberen ze de scheidsrechter te bespelen, maar deze had de wedstrijd al goed onder controle en ging daar niet in mee en sprak ze ook aan op dit gedrag.
    De 2-3 kon niet uitblijven en halverwege de 2e helft scoorde Mats met een mooi boogballetje en even later tikte Lars de 2-4 binnen.
    Tegen het einde van de wedstrijd, na een forse overtreding op Job, leek ONA de grip op de wedstrijd terug te pakken, steeds vaker spelen ze op de helft van Spirit en krijgen een aantal corners. In het spel van Spirit sluipen wat foutjes die bijna afgestraft worden. Gelukkig weet Jelle deze inzetten te pareren.
    Tegen het einde van de wedstrijd krijgt Spirit nog een paar kansjes, helaas gaan de schoten van Alec en Lars net naast.
    De einduitslag is 2-4. Complimenten aan de ploeg om zo sterk terug te komen. Met nog wedstrijden te goed staan JO15-5 op de 3e plaatst achter Schoonhoven en Moordrecht.