• Spirit heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Zuidland werd met 4-3 verloren. Ondanks de wetenschap dat een aantal spelers niet geheel fit waren, koos trainer Richard van Cappellen er toch voor te starten met de praktisch dezelfde basisspelers waarmee de competitie is gestart.
    Spirit startte tegen Zuidland niet scherp en kwam al na 3 minuten op achterstand. Het normaal zo betrouwbare centrale duo achterin ging hierbij niet geheel vrijuit. De start was tekenend voor het begin van de 1e helft. Na wat kansjes via Robbin Brouwer en Laurens Visser kwam de thuisploeg op 2-0 en na ruim een half uur zelfs op 3-0 door weer niet sterk verdedigend werk.
    Vlak voor rust deed Robbin Brouwer iets terug. Met een mooi schot zette hij de 3-1 op het scorebord.
    Na rust bleef Mick Veldhoen in de kleedkamer achter en schoof Laurens Visser door naar de spitspositie. Al vroeg in de 2e helft kopte de nieuwe spits de 3-2 in.
    Er volgde een beter spelend Spirit. Er volgden diverse kansen op de gelijkmaker. Het was uiteindelijk Zuidland dat vlak voor tijd uit een vrije trap de 4-2 scoorde.
    In een tumultueuze slotfase scoorde Laurens Visser nog de 4-3 en zag Julian Rook zijn inzet voorlangs gaan.
    Spirit verliest en ziet Neptunus-Schiebroek de koppositie overnemen. De Rotterdammers leden ook hun eerste puntverlies door met 2-2 gelijk te spelen tegen Alexandria’66. Spirit staat nu op  een gedeelde 2e plaats met Nieuwenhoorn (3-1 winst op Vitesse Delft), DCV en Sparta (AV), dat met 0-1 won bij DCV.
    Volgende week staat in Ouderkerk de beladen streekderby tegen DCV op het programma.

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit gaat als één van de drie koplopers op bezoek bij Zuidland. Zuidland is het seizoen matig gestart. Het verloor de 1e wedstrijd bij Nieuwenhoorn met 2-0. Vervolgens kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SVS. Vorige week gaf de aankomende tegenstander van Spirit een 0-1 voorsprong weg en werd er verloren met 2-1 bij SSS.
    In 2010 promoveerde Zuidland naar de 2e klasse en maakte sinds die tijd 3 seizoenen een uitstapje naar de 1e klasse. Vorig seizoen eindigde Zuidland op de 5e plaats (2e klasse).
    Zuidland en Spirit troffen elkaar 7 keer eerder in competitieverband. De eerste editie was is het seizoen ’77-’78. In de jaren ’90 volgden nog 3 ontmoetingen. De laatste 3 wedstrijden werden deze eeuw gespeeld. In 2011-2012 won Spirit in Zuidland met 1-2. Een jaar later wonnen de Ouderkerkers ook. In het seizoen waarin Zuidland kampioen werd won Spirit met 2-3. De laatste ontmoeting was in het seizoen 2014-2015. Na een jaar in de 1e klasse gespeeld te hebben werd Zuidland weer kampioen in de 2e klasse. Zuidland won in dit seizoen met 2-0.
    De wedstrijd Zuidland tegen Spirit wordt om half 3 gespeeld op Sportcomplex Groot-Nibbeland (Kerkweg 84) en staat onder leiding van scheidsrechter Toonen.

• Periodestand

• Voorlopige programma: