• Spirit wist zaterdag niet te profiteren van de misstap van koploper Sparta (3-3). De Ouderkerkers verloren op eigen veld met 0-1 van Hillegersberg.
  Tegen de Rotterdamse ploeg, dat vecht tegen degradatie gevaar, wisten de geel-witten geen vuist maken. De bezoekers beleefden dan ook een gemakkelijke middag.
  In de 1e helft kwam Spirit nauwelijks gevaarlijk voor het doel. Het enige echte wapenfeit waren de inzetten van Ruben de Vries en de rebound van Tjerk de Kogel. Beide liepen elkaar even daarvoor in de weg waardoor de mogelijkheid om raak te schieten kleiner werd.
  Dit soort misverstanden en her en der gemopper in het veld was tekenend voor het vertoonde spel. Hillegersberg kon daardoor makkelijk mee blijven voetballen.
  Vroeg in de 2e helft kreeg Ruben Slooff de kans om zijn ploeg weer op het spoor te krijgen. De aanvaller kreeg de bal, alleen op de keeper afgaand, niet in het doel. In het antwoord daarop kreeg Hillegersberg de eerste kans van de wedstrijd. Het schot ging net over de goal van Patrick Bom. Nog geen minuut later was hij wel kansloos na slecht verdedigen en de 0-1 op het scorebord werd gezet.
  Spirit ging wisselen en probeerde het spelbeeld te kantelen. Raoul Haliwela kwam erin voor Tjerk de Kogel en Robbin Brouwer verving Jochem Schrader. De thuisploeg ging opportunistischer spelen. Het opbouwende spel werd naast zich neergelegd en gekozen werd voor de lange bal richting Ruben Slooff, Lukas Bos en Raoul Haliwela, die als 3 spitsen omringt door 5 verdedigers, probeerden iets gevaarlijks met de bal te doen. Maar veel meer kansen van Lukas Bos (net naast), Niels de Vries (vrije trap hoog over) en Kevin Kriek (kopbal) werden niet gecreëerd.  
  Spirit had goede zaken kunnen doen. Nieuwerkerk speelde niet en Sparta speelde gelijk bij VVGZ. Met het oog op de aankomende weken (uit naar Sparta en thuis tegen Nieuwerkerk) had Spirit een stuk steviger in het zadel kunnen zitten. Laurens Visser en Alexander Deelen zullen alles uit de kast moeten halen om deze ploeg weer op scherp te krijgen voor deze toppers.

 • Deze week geen foto's van de wedstrijd

  Vooraf gezien:
  Spirit ontvangt zaterdag Hillegersberg in Ouderkerk. De ploeg uit de gelijknamige Rotterdamse wijk staat momenteel op de 9e plaats en strijdt tegen degradatiegevaar. Dit seizoen degraderen de nummers 11 t/m 13 en spelen de nummer 9 en 10 nacompetitie. Hillegersberg kijkt tegen een achterstand van 2 punten ten opzichte van Alexandria’66, dat de 8e plaats bezet. Deze plaats betekent aan het eind van het seizoen handhaving in de 2e klasse. Hillegersberg heeft het voordeel dat het nog een wedstrijd te goed heeft t.o.v. Alexandria’66.
  Het openingsduel van dit seizoen was de wedstrijd tussen Hillegersberg en Spirit, gespeeld op Sportpark Duivesteyn. Het werd een valse start voor de aankomende tegenstander van Spirit. De Ouderkerkers wonnen met 0-6.
  Nadien heeft Hillegersberg 12 punten bij elkaar gesprokkeld. In uitwedstrijden waren dat slechts 4. Het opvallendste punt was in de wedstrijd bij Sparta. Het werd 2-2. Op bezoek bij Alexandria’66 werd met 0-1 gewonnen. De wedstrijden tegen Heinenoord (5-0), Neptunus-Schiebroek (2-0) en Slikkerveer (2-1) werden verloren.
  De wedstrijd Spirit tegen Hillegersberg begint om 15.00 uur en staat onder leiding van  scheidsrechter Jaggan.

 • Volgende wedstrijden:
  Zaterdag 11 februari: Sparta - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 18 februari: Spirit - Nieuwerkerk (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 25 februari: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 3 maart: Spirit - FC Binnenmaas (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 11 maart: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 18 maart: Neptunus-Schiebroek - Spirit (competitie), aanvang 15.15 uur
  Zaterdag 25 maart: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 1 april: Pelikaan - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 8 april: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 15 april: Spirit - Slikkerveer (competitie), aanvang 15.00 uur 
  Zaterdag 22 april: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 29 april: Spirit - Heinenoord (competitie), aanvang 15.00 uur 
  Zaterdag 6 mei: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 13 mei: Strijen - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 20 mei: Spirit - Alexandria'66 (competitie), aanvang 14.30 uur 
  Zaterdag 27 mei: Nieuwerkerk - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur 

  Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com